Če so nekoč otroci sanjali, da bodo, ko odrastejo, postali zdravnice, piloti, učiteljice in policaji, je danes nabor precej ožji. Vsi bi bili radi "influencerji" družabnih omrežij. Vse, kar za ta poklic potrebuješ, so pametni telefon, vosek za lase, občutek za selfi in zadostno število sledilcev, ki so pripravljeni poslušati par minut dolge monologe o tem, kaj vse ste danes nakupili in kaj boste še jutri. Kako vi gledate na pojav novih vplivnežev in na njihovo neznosno lahkotnost vplivanja?

Če so nekoč otroci sanjali, da bodo, ko odrastejo, postali zdravnice, piloti, učiteljice in policaji, je danes nabor precej ožji

Vse, kar za ta poklic potrebuješ, so pametni telefon, vosek za lase, občutek za selfi in zadostno število sledilcev, ki so pripravljeni poslušati par minut dolge monologe o tem, kaj vse ste danes nakupili in kaj boste še jutri. Kako vi gledate na pojav novih vplivnežev in na njihovo neznosno lahkotnost vplivanja?

Odzivi na #nebuloze:

Ko so 13- letniki prvič lani pred tablo predstavljali youtuberje in influencerje (kot idole), namesto klasičnih športnkov, pevcev in igralcev, sem dojela.da se je nekaj. močno spremenilo. ;)

— Ana Kaluža (@AnaKaluzaa) February 13, 2018

Glede na to, da nagovarjajo ovčice, bi jim lahko rekli tudi pastirji. #nebuloze

— IsmeTsHorjuLa (@IsmeTsHorjuLa) February 13, 2018

Mi ne govorimo o influencerju.

Influencer govori o nas. #nebuloze @toplovodar @Val202

— Simon Irmancnik (@srmanc) February 13, 2018

Miha Šalehar