Zaradi soproga diplomata, ki je zaposlen na slovenski ambasadi, Tina Milostnik Valenčič živi v Sarajevu. Med drugim sodeluje pri pripravi bazarja, kjer zbirajo sredstva za socialno ogrožene otroke v Bosni. Na prvem bazarju jo je presenetilo zanimanje za kranjske klobase, saj jih v enem dnevu prodajo do 40 kilogramov.

Tina Milostnik Valenčič zaradi moža diplomata živi v Sarajevu, sodeluje pri pripravi bazarja, na katerem zbirajo sredstva za socialno ogrožene otroke v Bosni, prodajo 40 kilogramov klobas

8. februarja leta 1984 so se začele olimpijske igre v Sarajevu. Tina Milostnik Valenčič pritrjuje, da je infrastruktura žalostno propadla, z izjemo smučišč. Meni, da je malo upanja, da bi se v prihodnje kaj spremenilo, denimo z dodatno turistično ponudbo, kot je gorsko kolesarjenje. Je pa v Sarajevu v trgovinah s spominki še vedno najti Vučka.

Pravi, da mesto resnično odraža sobivanje različnih kultur. “Konkretno sem to videla pri katoliški polnočnici, ki se je udeležujejo tudi ljudje drugih ver. Ena taka skupnost nastane in potem so razlike manj vidne oziroma se zabrišejo.”

Mitja Peček