Zaradi močnega vetra je odpadla tudi druga tekma alpskega sporeda – ženski veleslalom, ki so ga tako kot moški smuk prestavili na četrtek

Južna Koreja je ta čas na prepihu in to v vseh pogledih. Najbolj dobesedno na ženski veleslalomski progi, kjer so sunki vetra dosegali tudi 80 kilometrov na uro. Sneg je dvigovalo s podlage, občutek mraza na startu, tako imenovani “real feel“, pa je bil pod minus 30 stopinjami Celzija. V teh razmerah se je po progi spustila samo tekmovalna žirija in že zelo zgodaj odpovedala tekmo. Član tekmovalne žirije je na tukajšnjih ženskih tekmah tudi Tomaž Čižman, naš nekdanji odlični alpski smučar, olimpijec v Calgaryju.

“V zgornjem delu je veter najmočnejši in to je največji problem.”

Žirija bi tekmo odpovedala tudi v manj ekstremnih razmerah, saj si vsi skupaj želijo predvsem regularnih olimpijskih bojev, ko bodo tekme spektakel in ne farsa. Sicer bo v nadaljevanju iger program zgoščen, ampak za zdaj ni skrbi, da ne bi izpeljali programa.

Tekmovalni program zdaj predvideva jutri moško alpsko kombinacijo, v sredo ženski slalom, v četrtek pa bosta obe preloženi tekmi moški smuk in ženski veleslalom.

Vetrovno bo v Pjongčangu tudi jutri in v sredo, tako da lahko sledi še kakšna odpoved. No, do konca iger bo po današnjem dnevu ostalo še 13 dni, tako da bo tekmovalna žirija nekako tudi vse alpske tekme le spravila pod streho.

Igor Tominec