Že od nekdaj je rad potoval na Tajsko, kasneje tam spoznal partnerko in se pred dobrim letom v Azijo tudi preselil. Z ženo na severu države turistom oddajata bambusove hiške, skupine pa vodita pod državi. Po selitvi je Sebastjan Kovačič marsikaj izkusil prvič v življenju. Pridobil je tajski osebni dokument, prvič je jedel črve, kobilice, mravlje, žabe in kačo, lovljenja kač pa se še uči.

Sebastjan Kovačič se je preselil k ženi ter se na manj obljudenem severu države učil tudi lovljenja kač in potrpežljivosti

Že od nekdaj je rad potoval na Tajsko, pozneje tam spoznal partnerko in se pred dobrim letom v Azijo tudi preselil. Z ženo sta na severu države na podeželju postavila manjši turistični kompleks, ki vključuje tudi bambusove hiške, skupine pa vodita po državi.

Po selitvi je Sebastjan Kovačič marsikaj izkusil prvič v življenju. Pridobil je tajski osebni dokument, prvič je jedel črve, kobilice, mravlje, žabe in kačo, navadil pa se je tudi voziti po levi strani.

Lovljenja kač se še uči. “Ženin stric je že večkrat prinesel kakšno trofejo domov. Zdaj se je prvič zgodilo, da je sredi noči potrkal na vrata in ves nasmejan pokazal kačo. Sem kar stopil kakšen korak nazaj. Tako to poteka tukaj, to je čisto normalno, da ljudje lovijo kače.”

Sebastjanov blog: sebandbuaworld

Mitja Peček