Kako uresničimo svoje želje in dosežemo cilje, ki smo si jih zastavili pri načrtovanju svoje kariere? Kdo nam lahko pri tem pomaga?

Kako uresničimo svoje želje in dosežemo cilje, ki smo si jih zastavili pri načrtovanju svoje kariere? Kdo nam lahko pri tem pomaga?

Pri izbiri kariere želje pogosto niso v skladu z resničnostjo in realnim dosegom, zato je treba za dosego cilja morda storiti korak več. Posameznik je pri odločitvah o nadaljevanju kariere ali pa začetku nove postavljen pred veliko odločitev, pomaga pa si lahko le sam, čeprav gre za dijaka, ki ne ve, na katero fakulteto bi se vpisal.

“Pomagamo lahko osebno ali pa z e-orodji prek spleta. Skušamo se pogovarjati že z osnovnošolci v sedmem razredu, že ko gre za izbiro srednje šole.” – Uroš Kopavnik, karierni svetovalec

Kako ugotoviti, katera je naša sanjska služba, če nam pa nobena ni všeč?

“Na koncu gre za kompromis. Vemo, da v službi ni vedno idealno, moramo pa se vprašati, kaj smo pripravljeni za dosego narediti. Ne smemo pričakovati, da bomo iz danes na jutri dobili popolnega delodajalca. Gre za dvosmerno cesto. Ena izmed temeljnih kompetenc posameznika je v modernem svetu fleksibilnost. Edina stalnica so spremembe.”

 

***

#FinančniKomentar

Tokrat smo za finančni komentar prosili Damjana Kovačiča, upravljalca skladov KBM Infond.

Tatjana Pirc