Ko je Marjana Nakamura v sedemdesetih delala v Kobilarni Lipica, je bila s službo zelo zadovoljna in bi v njej vztrajala še kakšno desetletje. A med dopisovanjem v angleščini z različnimi posamezniki po svetu, s čimer je začela že v osnovni šoli, je naletela tudi na Japonca, s katerim sta se odlično ujela. Pred poroko leta 1973 pa sta se v živo srečala le enkrat.

Marjana Nakamura se je leta 1973 preselila v Osako k možu, ki ga je pred poroko videla le enkrat

Ko je Marjana Nakamura v sedemdesetih delala v Kobilarni Lipica, je bila s službo zelo zadovoljna in bi v njej vztrajala še kakšno desetletje. A med dopisovanjem v angleščini z različnimi posamezniki po svetu, s čimer je začela že v osnovni šoli, je naletela tudi na Japonca, s katerim sta se odlično ujela. Pred poroko leta 1973 pa sta se v živo srečala le enkrat.

Od nekdaj si je želela oditi čim dlje. Čeprav le na počitnice. “Obe stari mami sem imela v Beli krajini. Če sem odšla k stari mami, zame to niso bile počitnice. Prav hudo mi je bilo, ko so šle nekatere sošolke na Koroško in ne vem, kam še vse.”

“Že takrat sem si dejala, da ko se bom pa jaz poročila, se bom pa z nekom od daleč, da bo moj sin lahko hodil na počitnice,” dodaja v smehu.

Mitja Peček