Kar pet reprezentanc nekdanje Jugoslavije je med evropsko elito, Slovenija že enajstič, doslej najvišje prav na treh prvenstvih na Balkanu

Kar pet rokometnih reprezentanc nekdanje Jugoslavije je med evropsko elito, Slovenija že enajstič, doslej najvišje prav na treh prvenstvih na Balkanu

Evropsko prvenstvo na Hrvaškem od 12. do 28. januarja bo za slovenske rokometaše enajsto. V Zagreb bodo odpotovali na krilih svetovnega brona, a tudi precej oslabljeni zaradi poškodb. V skupinskem delu jih najprej čakajo tekme z Makedonijo, branilko naslova Nemčijo in Črno goro, v drugem delu pa (če bodo osvojili vsaj tretje mesto v skupini) pot v Varaždin, kjer se bo odločalo o polfinalu.

Prvenstva stare celine so precej zahtevnejša kot prvenstva sveta, saj obstrancev tako rekoč ni, krog največjih favoritov je bolj ali manj enak že desetletja, Slovenija pa vedno sodi med tiste reprezentance, ki lahko presenetijo.

V rokometnem podkastu o težavah, možnostih in priložnostih Slovenije, favoritih, prvenstvu na splošno rokometni trener Bojan Čotar, ki je bil tudi pomočnik selektorjema Leopoldu Jerasu in Borisu Deniču, ter rokometni novinar, urednik specializiranega portala balkan-handball Žika Bogdanović. Podkast je pripravil Uroš Volk.

 

Uroš Volk