Tema, ki smo jo že povabili v Odbito do bita pred leti, pa tudi v katero drugo oddajo na Valu 202, ker je tako zelo pomembna in se z leti zelo spreminja. Ne nujno na bolje! Internetna nevtralnost zagotavlja duh odprtega interneta in svet, v katerem imamo možnost izbire. Razmerja med ponudniki in uporabniki interneta naj bi bila enakovredna. Kršitve internetne nevtralnosti so se že dogajale tudi v Sloveniji, ZDA so lani decembra naredile velik korak nazaj, Indija pa je v tem hipu na področju internetne nevtralnosti najbolj napredna država na svetu.

Internetna nevtralnost zagovarja duh odprtega interneta, z možnostjo izbire in brez diskriminacije. Ampak ...

Tema, ki smo jo že povabili v Odbito do bita pred leti, pa tudi v katero drugo oddajo na Valu 202, ker je tako zelo pomembna in se z leti zelo spreminja. Ne nujno na bolje! Internetna nevtralnost zagotavlja duh odprtega interneta in svet, v katerem imamo možnost izbire. Razmerja med ponudniki in uporabniki interneta naj bi bila enakovredna.

“Na Portugalskem operaterji ponujajo osnovni paket (npr. 500 MB prenosa podatkov), paket družabna omrežja in paket Youtube pa moraš npr. dokupiti. Za veliko več denarja!” – Dušan Caf o smernicah zlorabe internetne nevtralnosti v Evropi, kjer regulatorji ne ukrepajo

Zapiski:

Anže Tomić, Maruša Kerec