Ime tedna so postali Jernej Damjan, Anže Semenič in brata Prevc, ekipa slovenskih smučarskih skakalcev, ki so na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu po ne preveč prepričljivih nastopih v posamični konkurenci blesteli v ekipni tekmi in osvojili srebrno medaljo.

Ime tedna so Jernej Damjan, Anže Semenič in brata Prevc, ekipa slovenskih smučarskih skakalcev, ki so na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu osvojili srebrno medaljo

Ime tedna so postali Jernej Damjan, Anže Semenič in brata Prevc, ekipa slovenskih smučarskih skakalcev, ki so na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu po ne preveč prepričljivih nastopih v posamični konkurenci blesteli v ekipni tekmi in osvojili srebrno medaljo. "Vedno bolj se zavedaš, koliko dela in odrekanja je potrebnega, da prideš do take ravni. Vsaka medalja ima svojo zgodbo," opaža najstarejši izmed reprezentantov Jernej Damjan.

"Navijači stremijo k medaljam, mi pa vemo, da je na vsaki tekmi 50 posameznikov, ki jih želijo. Vsaka uvrstitev med 10 najboljših je že skoraj medalja." - Jernej Damjan

Pravijo, da je razpoloženje v garderobi zelo dobro in da ni nikogar, ki bi kvaril dobro voljo. "Sam sem zadovoljen s svojo sezono, ta uspeh pa bo še dvignil naš moštveni duh," pravi Anže Semenič.

"Ne napovedujeva medalje za olimpijske igre. Za to moraš res imeti dober dan." - Jernej Damjan in Anže Semenič

Kandidata sta bila tudi:

Martina Batič, umetniška vodja in dirigentka zbora Slovenske filharmonije, je že dve desetletji eno vodilnih dirigentskih imen mlajše generacije pri nas in v tujini. Zdaj je dobila laskavo ponudbo iz Pariza in bo postala dirigentka najuglednejšega francoskega profesionalnega zbora – Mešanega pevskega zbora Francoskega radia.

Saša Mächtig, arhitekt in oblikovalec, avtor modularnega kioska K67, ki je zaznamoval urbani ulični prostor nekdanje Jugoslavije in je tudi uvrščen v oblikovalsko zbirko 20. stoletja newyorškega muzeja MoMA. Društvo oblikovalcev Slovenije mu je podelilo priznanje za življenjsko delo.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel