Leonidas Oikonomakis je nedavno zaključil z doktoratom o različnih gibanjih v Latinski Ameriki, letos pa prvič poučuje na Univerzi na Kreti. Njegova predavanja niso priljubljena samo zaradi njegovega kritičnega pogleda na družbo in aktualno dogajanje po svetu, ampak tudi zato, ker je 35-letni Leonidas glavni pevec in pisec v priljubljeni grški hiphop skupini Social Waste, ki v grškem glasbenem prostoru odzvanja z družbeno kritičnimi besedili, s katerimi poskuša informirati in izobraževati svoje poslušalce.

Kako glavni pevec grške hiphopovske skupine glasbo združuje s poučevanjem na univerzi na Kreti?

Leonidas Oikonomakis je nedavno končal doktorat o različnih gibanjih v Latinski Ameriki, letos pa prvič poučuje na univerzi na Kreti. Njegova predavanja niso priljubljena samo zaradi njegovega kritičnega pogleda na družbo in aktualno dogajanje po svetu, ampak tudi zato, ker je 35-letni Leonidas glavni pevec in pisec v priljubljeni grški hiphopovski skupini Social Waste, ki v grškem glasbenem prostoru odzvanja z družbenokritičnimi besedili, s katerimi poskuša informirati in izobraževati svoje poslušalce.

“Nikoli nismo želeli rapati o drogah, ženskah, dragih avtomobilih in denarju, ker to ni bila naša realnost. Bolj so nas zanimali politični in družbeni boji.”

Gašper Andrinek