Andrew Villone je Američan, ki je pred slabimi 20-imi leti med potovanjem po Evropi po naključju obiskal tudi Slovenijo. To je bila ljubezen na prvi obisk in pozneje se je večkrat vrnil – nazadnje pred 4-imi leti, ko se je z družino ob spremstvu kamer v oddaji House Hunters International preselil v Kranj. Svoje popotniške izkušnje je vnovčil tako, da pretežno Američanom in Avstralcem ponuja butično izkušnjo Slovenije ter jim odstira kulinarične in vinske presežke naše dežele.

Andrew Villone je Američan, ki se je pred televizijskimi kamerami preselil v Kranj. Ameriškim turistom zdaj ponuja butično izkušnjo Slovenije

Andrew Villone je Američan, ki je pred slabimi 20-imi leti med potovanjem po Evropi po naključju obiskal tudi Slovenijo. To je bila ljubezen na prvi obisk in pozneje se je večkrat vrnil – nazadnje pred 4-imi leti, ko se je z družino ob spremstvu kamer v oddaji House Hunters International preselil v Kranj. “Zanimiva izkušnja. Ni bilo vse predstavljeno kronološko. Lahko rečem, da je bil to precej poenostavljen prikaz večine resničnih dejstev.

Svoje popotniške izkušnje je unovčil tako, da pretežno Američanom in Avstralcem ponuja butično izkušnjo Slovenije ter jim odstira kulinarične in vinske presežke naše dežele. “Ko sem spoznal tudi najbolj odmaknjene kotičke te dežele, sem se odločil, da bom začel v Slovenijo voditi turiste. To se je prvič zgodilo leta 2005. Odlično sodelujem s krajevnimi vodniki.

“Ob delu in zgodbah ljudi turisti spoznavajo hrano in vino, tradicijo in kulturo, kraje in zgodovino … Vzamemo si čas in  zato moji gostje nikoli ne dobijo vtisa, da so le denarnice na dveh nogah.”

Tudi ali predvsem zaradi tega je njegova precej drzna zamisel o butičnem turizmu v  popolnoma tuji državi očitno padla na plodna tla. “Največja razlika med ZDA in Avstralijo ter Evropo na drugi strani je, da se mi ne obotavljamo. Če imaš dobro zamisel, jo poskušaš uresničiti. Ni pomembno, kaj si po poklicu ali kaj si študiral.

Miha Švalj