Leto 2017 nam bo ostalo v spominu zaradi velikih športnih dosežkov in presežkov. Za največjega so poskrbeli slovenski košarkarji, ki so osvojili naslov evropskega prvaka. Do odličja pa je Slovenija prišla v še enem ekipnem športu. Na svetovnem prvenstvu so rokometaši osvojili bron. Slovenija je dobila novo smučarsko kraljico Ilko Štuhec, za izjemen uspeh pa so z uvrstitvijo v ligo prvakov poskrbeli nogometaši Maribora.

Leto 2017 je bilo leto športnih dosežkov in presežkov

Leto 2017 nam bo v spominu ostalo zaradi velikih športnih dosežkov in presežkov. Za največjega so poskrbeli slovenski košarkarji, ki so osvojili naslov evropskega prvaka.

Šampionski selfi! Evropski prvaki! #mojtim pic.twitter.com/Kk3Kv0G9p0

— Košarkarska zveza SI (@kzs_si) September 17, 2017

To je bila košarka prihodnosti.
– Franci Pavšer

Ilka Štuhec je postala svetovna prvakinja v smuku in osvojila dva mala kristalna globusa.

no road is long with the best company! THE team, we run the world. i love you ???? pic.twitter.com/0dociq5rUW

— ilka štuhec (@ilkastuhec) March 16, 2017

Na svetovnem prvenstvu so prišli trenutki, ko je bilo potrebno spremeniti taktiko in se na smukaško tekmo pripraviti drugače. Ekipa je pravočasno prišla do tega spoznanja in očitno je delovalo.
– Aleš Smrekar

Do odličja pa je Slovenija prišla v še enem ekipnem športu; na svetovnem prvenstvu v rokometu je osvojila bron.

JAAAAAA, BRON JE NAAAAŠ!!! @TeamSlovenia @WeAreSlovenia @Hand2017 #mislovenci pic.twitter.com/tPLu0XqAs5

— Rokometna zveza SLO (@rzs_si) January 28, 2017

Za izjemen uspeh so poskrbeli tudi nogometaši Maribora, ki so se dobro zoperstavili velikanom evropskega in svetovnega nogometa v ligi prvakov.

Po novi izjemni predstavi naših fantov, se je zmaga le za malo izmuznila. A tudi novo točko so gledalci bučno pozdravili. Letošnje tekmovanje končujemo s tremi remiji. #UCL pic.twitter.com/ignGQvOHlE

— NK Maribor (@nkmaribor) December 6, 2017

Četudi je konkurenca doma dobrodošla, je za igranje v ligi prvakov in evropski ligi samo Maribor primeren vsaj še naslednje olimpijsko obdobje.
– Boštjan Janežič

Aljaž Golčer