Tokrat nas manir uči Šefinja protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti. Mojstrica lepega vedenja že od leta 2000 skrbi, da domači in tuji državniški plemenjaki na rdečih preprogah ne izpadejo to, kar v resnici najbrž so.

Tokrat nas manir uči Šefinja protokola Ksenija Benedetti, ki skrbi, da domači in tuji državniški plemenjaki na rdečih preprogah ne izpadejo to, kar v resnici najbrž so

Tokrat nas v Spetku manir uči Šefinja protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti. Mojstrica lepega vedenja že od leta 2000 skrbi, da domači in tuji državniški plemenjaki na rdečih preprogah ne izpadejo to, kar v resnici najbrž so. Spet čez pet obdelamo vse: black tie afero, predsednika na SUP-u, Donaldove stiske rok, Vladimirjevo ježo tigra in še kaj.

“Mi nismo protokolarni policisti, mi svetujemo, ko nas vprašajo. Nekateri so pri tem bolj uspešni, nekateri manj.”

Ksenija Benedetti pravi, da je protokol delno ostalina aristokratskega obnašanja, danes pa predvsem pomeni dobro organizacijo. “Gre predvsem za spoštovanje. Denimo kraljici ne smeš kazati hrbta, zadnji iz delegacije hodi ritensko nazaj.”

“Ni se treba vedno držati vseh pravil kot pijanec plota. Včasih je treba tudi kakšno prekršiti. Če vedno upoštevate vsa pravila, lahko izpadete tudi smešno.”

Miha Šalehar