V zadnji letošnji oddaji Na piedestal je gostovala obalna rockovska skupina NoAir z 2. albumom Superhuman.
Koprski NoAir, v katerem delujejo in ustvarjajo Maks Bembič (vokal, kitara), Jaša Hedžet Jajo (bas), Gregor Brajkovič (bobni), Aleksander Družina (kitara) že od začetkov v letu 2012 sledi svojemu vodilu: ''štirje glasbeniki in ena zamisel – dati slovenskemu alternativnemu rocku čisto novo, svežo dimenzijo''. Z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti je skupina NoAir dodala alternativnim frekvencam več dinamičnosti. Osredotočena je na melodičnost, ki se kaže s številnimi preoblekami zvoka in ritma, ter družbenokritična in introspektivna besedila. Ker se glasbeniki radi poigravajo s skrajnostmi alternativne in popularne kulture, so žanr svojega ustvarjanja poimenovali kar alternativni pop.
Od izdaje prvenca “Existential” (2014) so odigrali številne koncerte na Obali, dva v Kinu Šiška v Ljubljani ter drugod. Novi album pa so napovedali s serijo v živo posnetih sešnov Live Behind the Curtains. Za snemanje, miksanje in produkcijo drugega albuma je poskrbel Robi Bulešič (Snemalni studio BearTracks), mastering je delo Gregorja Zemljiča, oblikovanje albuma in drugih rekvizitov pa Žane Šuran. NoAir so na dan izida, 23. junija, album Superhuman koncertno premierno predstavili v Centru mladih Koper in izdali še videosingel Switcher, koncertirali v Ljubljani in Kopru, 7. novembra gostovali v oddaji Izštekani, nato pa odigrali še miniturnejo NoAir Almost Naked.
Po treh letih eksistencialističnega premlevanja so NoAir sodobnega človeka nadgradili. Ni več samo žrtev sistemske mašinerije, temveč je postal mašina sama. On vse to zmore. In tako si je prislužil nov naziv; nič več žrtev, temveč “Superhuman” – ''nadčlovek''!

Foto: Žana Šuran

Po treh letih eksistencialističnega premlevanja so NoAir sodobnega človeka nadgradili

V zadnji letošnji oddaji Na piedestal je gostovala obalna rockovska skupina NoAir z 2. albumom Superhuman.

Koprski NoAir, v katerem delujejo in ustvarjajo Maks Bembič (vokal, kitara), Jaša Hedžet Jajo (bas), Gregor Brajkovič (bobni), Aleksander Družina (kitara) že od začetkov v letu 2012 sledi svojemu vodilu: ”štirje glasbeniki in ena zamisel – dati slovenskemu alternativnemu rocku čisto novo, svežo dimenzijo”. Z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti je skupina NoAir dodala alternativnim frekvencam več dinamičnosti. Osredotočena je na melodičnost, ki se kaže s številnimi preoblekami zvoka in ritma, ter družbenokritična in introspektivna besedila. Ker se glasbeniki radi poigravajo s skrajnostmi alternativne in popularne kulture, so žanr svojega ustvarjanja poimenovali kar alternativni pop.

Od izdaje prvenca Existential (2014) so odigrali številne koncerte na Obali, dva v Kinu Šiška v Ljubljani ter drugod. Novi album pa so napovedali s serijo v živo posnetih sešnov Live Behind the Curtains.
Za snemanje, miksanje in produkcijo drugega albuma je poskrbel Robi Bulešič (Snemalni studio BearTracks), mastering je delo Gregorja Zemljiča, oblikovanje albuma in drugih rekvizitov pa Žane Šuran. NoAir so na dan izida, 23. junija, album Superhuman koncertno premierno predstavili v Centru mladih Koper in izdali še videosingel Switcher, koncertirali v Ljubljani in Kopru, 7. novembra gostovali v oddaji Izštekani, nato pa odigrali še koncerte miniturneje NoAir Almost Naked.

Po treh letih eksistencialističnega premlevanja so NoAir sodobnega človeka nadgradili. Ni več samo žrtev sistemske mašinerije, temveč je postal mašina sama. On vse to zmore. In tako si je prislužil nov naziv; nič več žrtev, temveč “Superhuman” – ”nadčlovek”!

NoAir je bil z 2. albumom Superhuman gost zadnje letošnje oddaje Na piedestal.

Jolanda Fele