Če je odločanje med tistim, kar nam ponujajo na trgu, najmočnejše orožje potrošnika, smo neverjetni pacifisti. Kdaj ste nazadnje zamenjali banko, ponudnika mobilnih storitev, dobavitelja elektrike, interneta ali plina? Bentimo, grozimo, a v glavnem nič ne storimo? Je težava v birokraciji; lenobi, ki ne preverja zaračunanih postavk; v predsodku, da je tako vseeno, ker nas bodo tako ali tako lupili še naprej? Zakaj Slovenci lažje zamenjamo partnerja kot pa banko ali ponudnika internetnih storitev?

Če je odločanje med tistim, kar nam ponujajo na trgu, najmočnejše orožje potrošnika, smo neverjetni pacifisti

Kdaj ste nazadnje zamenjali banko, ponudnika mobilnih storitev, dobavitelja elektrike, interneta ali plina? Bentimo, grozimo, a v glavnem nič ne storimo? Je težava v birokraciji; lenobi, ki ne preverja zaračunanih postavk; v predsodku, da je tako vseeno, ker nas bodo tako ali tako lupili še naprej? Zakaj Slovenci lažje zamenjamo partnerja kot pa banko ali ponudnika internetnih storitev?

Odzivi na #nebuloze

Ker nam (ali tistemu drugemu) prej zmanjka volje kot denarja?

— Miha (@mmiha2) November 14, 2017

Ker nam partner (skoraj) nikoli ne reče “ste peti v čakalni vrsti” in zašpila tisto annoying muziko. #nebuloze

— Jaša Lorenčič (@JasaLorencic) November 14, 2017

Če rečeš ženi: “Drugo imam”, spakira in gre.
Če rečeš banki: “Drugo imam”, ti še vedno zaračunava vodenje računa.#nebuloze

— Superhik (@_Superhik_) November 14, 2017

Na banki mi bodo povedali, koliko jim dolgujem, preden zaprem račun, potem me bo kap in interneta&telefona ne bom rabila. TV-ja pa že zdaj ne. #nebuloze #val202

— O Suzana (@O_Suzana) November 14, 2017

Miha Šalehar