Bill Cosby, Harvey Weinstein, Steven Seagal, Kevin Spacey, Louis C. K., Gary Goddard … in seznam se širi.

Kolateralne žrtve spolnih prestopnikov iz Hollywooda so tudi njihove umetniške stvaritve. Popularna kultura si umiva roke in produkte, v katerih se pojavljajo umetniško talentirani spolni izprijenci, »očiščuje« tako, da jih poustvarja brez kontroverznih elementov: proizvajalec računalniških igric Activision je denimo Spaceya že zbrisal iz igre Call of Duty: Advanced Warfare, kjer se je pojavljal kot eden ključnih likov v zgodbi, ter ga v novi različici nadomestil z animacijo in glasom domnevno moralno čistega Toma Hanksa. Podobno želijo storiti z nekaterimi filmi, v katerih je nastopil.

Bill Cosby, Harvey Weinstein, Steven Seagal, Kevin Spacey, Louis C. K., Gary Goddard … in seznam se še povečuje

Kolateralne žrtve spolnih prestopnikov iz Hollywooda so tudi njihove umetniške stvaritve. Popularna kultura si umiva roke in produkte, v katerih se pojavljajo umetniško talentirani spolni izprijenci, “očiščuje” tako, da jih poustvarja brez kontroverznih elementov.

Proizvajalec računalniških igric Activision je denimo Kevina Spaceyja že zbrisal iz igre Call of Duty: Advanced Warfare, v kateri se je pojavljal kot eden ključnih likov v zgodbi, ter ga v novi različici nadomestil z animacijo in glasom domnevno moralno čistega Toma Hanksa. Podobno želijo storiti z nekaterimi filmi, v katerih je nastopil.

Naj tudi občinstvo sledi kolektivnemu refleksu politične korektnosti in svoje nestrinjanje izrazi z bojkotom del “umazanih” umetnikov?

Če začnemo brisati sporne avtorje, lahko kar zapremo Louvre, Ufizzi, Sikstinsko kapelo, skoraj celotno 90s kinematografijo etc.

— Nina Kožar ? (@opica) November 10, 2017

Mitja Peček