Valentinovo, Božič, noč čarovnic in ostali prazniki, ki podirajo rekorde v nakupih

Valentinovo, božič, noč čarovnic in drugi prazniki, ki presegajo rekorde v nakupih

Ker so leta 1621 prvi naseljenci Severne Amerike v New Plymouthu poželi prvo žetev, smo lahko v Medvodah, Kranju, Kopru in Celju v petek srčno praznovali črni petek. To je dan pred zahvalnim dnem in je v ZDA nekakšen neuradni začetek božične nakupovalne sezone.

Kako čutite s tem praznikom? Kaj vam pomeni? Kaj četrt stoletja po sprejetju valentinovega kot norme in ob uvajanju črnega petka menite o uvozu potrošniških festivalov novega sveta?

#Nebuloze na @Val202 tokrat o uboganju! Zakaj smo se v petek nekritično predali #BlackFridayFeeling šegi in podrli rekorde v nakupih?

— Miha Šalehar (@toplovodar) November 28, 2017

Odzivi na #nebuloze:

Mene so prekleti kapitalisti ujeli na limanice in sem dobil računalnik, ki sem ga že nekaj časa gledal, za 3/4 cene. Žalosten sem in zamišljen kot Jan Plestenjak v istoimenski pesmi Uroša Zupana. #nebuloze

— Boštjan Gorenc (@Pizama) November 28, 2017

Black Friday je samo še ena različica na temo fenomenov kot so noč čarovnic, božiček in valentinovo, ki so nam jih prodali. Poceni kupuješ stvari, ki jih ne potrebuješ, Kitajči in Indijci pa delajo 24/7, da smo mi srečni 1 dan do 3 mesece, Odvisno kaj kupiš.

— Simona Kralj Fiser (@simonakf_s) November 28, 2017

K sem rabil ene par tehničnih stvari in sem načrtno čakal na te popuste…če smo že potrošniki pa naj malo planiramo…#nebuloze

— Jošt Hobič (@jost_hobic) November 28, 2017

Nič ni sveto,
vse je bruto in neto.#nebuloze

— Superhik (@_Superhik_) November 28, 2017

Letos sem prvič grešil in podlegel, preučil veliko prej vso situacijo in na #BlackFriday naročil Kindla…Prihranil 30€, kar ni slabo.

— Anže Kolbezen (@AnzeKolbezen) November 28, 2017

Miha Šalehar