Po diplomi na gradbeni fakulteti se je Mojca Usnik odločila za opravljanje dela, ki ni povezano s študijem, jo pa resnično veseli. Je profesionalna jahačica, ki bi nekoč rada nastopila na olimpijskih igrah, trenerka, v Londonu pa se ukvarja tudi s športno masažo konj. Pravi, da je bila selitev na Otok pred petimi leti eksperiment. Ki je očitno uspel.

Po diplomi se je Mojca Usnik odločila za opravljanje dela, ki ni povezano s študijem, jo pa resnično veseli

Ljubezen do konjev je Mojco Usnik pripeljala v London. Je profesionalna jahačica, ki bi nekoč rada nastopila na olimpijskih igrah, trenerka, ukvarja pa se tudi s športno masažo konj. Pravi, da je bila selitev na Otok pred petimi leti eksperiment.

“Ko sem še študirala gradbeništvo, sem mislila, da bom po končani diplomi delala v SCT-ju, ki me je vrsto let štipendiralo, ampak po stečaju sem imela nenadoma prosto pot, proste vajeti, kaj naj naredim s svojim življenjem, kje naj se zaposlim.” Ker je toliko let redno tekmovala in oboževala konje, pri svojem početju pa je bila uspešna, se je želela preskusiti v okolju, kjer ima konjeništvo večjo tradicijo.

Konji, s katerimi dela na obrobju Londona, so vredni od nekaj tisoč pa do nekaj sto tisoč evrov. Med njimi pri svojem delu ne dela razlik. “Konj je še vedno konj, še vedno imajo vsi mišice, še vedno ima vsak svoj karakter.”

Anja Hlača Ferjančič