Ime tedna je postala Janja Garnbret, komaj polnoletna plezalka, ki je v športnem plezanju že dosegla in osvojila praktično vse, razen olimpijske medalje. V letošnji sezoni, ki se je končala v Kranju, se lahko pohvali z dvema izjemnima rekordoma: kar 9 krat je zmagala v svetovnem pokalu in osvojila za vse ostale nedosegljivih 1135 točk v skupnem seštevku.

Ime tedna je Janja Garnbret, komaj polnoletna plezalka, ki je v športnem plezanju že dosegla in osvojila praktično vse

Ime tedna je postala Janja Garnbret, komaj polnoletna plezalka, ki je v športnem plezanju že dosegla in osvojila praktično vse, razen olimpijske medalje. V letošnji sezoni, ki se je končala v Kranju, se lahko pohvali z dvema izjemnima rekordoma: kar 9 krat je zmagala v svetovnem pokalu in osvojila za vse ostale nedosegljivih 1135 točk v skupnem seštevku. Pravi, da si je že zadnjih nekaj tednov želela, da se sezona konča. "Lanska sezona je bila psihično zelo naporna, letos pa sem si želela ponoviti lanske rezultate. Bila sem malo manj živčna, imela sem več izkušenj."

"Vesela sem, da mi je uspelo prebiti led tudi na domači tekmi v Kranju. Te zmage sem si res želela, bila sem zelo živčna."

Kandidata sta bila tudi:

Sašo Dolenc, fizik in filozof, urednik časopisa za tolmačenje znanosti Kvarkadabra, ki praznuje 20- letnico obstoja. Pionirski znanstveni blog-spletna stran Kvarkadabra je orala ledino na področju popularizacije znanosti pri nas in ponuja preproste odgovore na zapletena znanstvena vprašanja.

Tomaž Bole, glavni tajnik Ustanove Gallus, ki že 30 let podpira nadarjene glasbenike in plesalce. Mladim umetnikom podeljujejo štipendije, povežejo pa jih tudi z mednarodno uveljavljenimi umetniki in glasbenimi hišami, pomembnimi za njihovo prihodnjo umetniško rast.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Rok Kužel