Novice iz sveta tuje glasbe.

Če smo se spraševali, kako uspešen bo njen novi album, lahko povemo, da pevkin Reputation na vrhu Billboardove lestvice 200 kraljuje že drugi teden zapored

V tem obdobju je Taylor Swift prodala skoraj milijon in pol izvodov, do albuma pa še vedno ne morejo dostopati uporabniki platform poslušanja prek spleta – Apple Music, Spotify in Deezer.

Jessie J je pred dnevi izdal novo skladbo z naslovom Queen. Ta se je tako pridružila Real Deal, Think About That in Not My Ex, ki napovedujejo novi studijski album R.O.S.E.

Jessie J je prejšnji studijski album Sweet Talker izdala pred tremi leti, povedala pa je, da sprva ni želela ustvarjati nove glasbe, bolj ko se je upirala ustvarjanju, bolj je bila ustvarjalna. Nova plošča naj bi tako izšla v začetku prihodnjega leta.

V hiphopovskih vodah prah dviguje zvezdnik Nelly, ki bo prihodnji mesec nastopil v Savdski Arabiji in bo tako del 2,3 milijarde evrov vrednega truda savdskega kraljestva, da obudi zabavno industrijo. 43-letni glasbenik se bo tako 14. decembra na odru pridružil alžirskemu pevcu Chebu Khaledu, koncerta pa se bodo lahko udeležili le moški. Nelly bo tako postal drugi ameriški glasbenik po kantrizvezdi Tobyju Keithu, ki bo nastopil v Savdski Arabiji.

V prestolnici Gruzije je potekala otroška Evrovizija, na kateri je zmago s skladbo Krila slavila 14-letna Rusinja Polina Bogusevič. Na izboru je sodelovalo šestnajst držav, Slovenija je na izboru sodelovala dvakrat, leta 2014 je Ula Ložar osvojila 12. mesto, leto kasneje pa je bila Lina Kuduzović tretja.

Neja Jerant