Potujemo v svet tuje glasbe.

Sinoči so v londonski areni Wembley podelili evropske glasbene nagrade MTV 2017

Največ nagrad, kar štiri, je domov odnesel Shawn Mendes. 19-letnik ima največjo bazo oboževalcev, postal je najboljši kanadski izvajalec, nagrajena je bila njegova skladba ‘There’s Nothing Holding Me Back’, ki je prehitela zloglasni Despacito in Shape of you, prav tako pa je dobil glavno nagrado prireditve za najboljšega izvajalca.

Praznih rok in brez nastopa je ostala Taylor Swift, ki je bila nominirana kar šestkrat, je pa zato z novim singlom »Walk on Water« prireditev, ki jo je v kopalnem plašču povezovala pevka Rita Ora, odprl in navdušil Eminem. Raper je pobral nagrado za najboljši hip hop, poleg njega pa so nastopili še The Killers, Kesha, Travis Scott, David Guetta, ki je dobil tudi nagrado za najboljšega elektronskega izvajalca, Camila Cabello, nekdanja članica dekliške skupine Fifth Harmony in prejemnica nagrade za najboljši pop. Nagrado za svetovno ikono so domov odnesli člani skupine U2.

Za najboljši videospot so okronali Humble Kendrika Lamarja, najboljši rockovski izvajalci so člani skupine Coldplay. Glavna novinka, ki to skorajda ni več, je Dua Lipa, premagala je Rag'n'Bone Mana. Vrhunski odrski nastop imajo The Chainsmokers. Med nastopi v živo je bil na vrhu Ed Sheeran, ki je med drugim pred dnevi navdušil z videospotom za novo ljubezensko himno Perfect.

Neja Jerant