V Ljubljani je prejšnji teden gostoval Irec David Walsh, novinar Sunday Timesa, ki je razkril gotovo največjega športnega prevaranta vseh časov – ameriškega kolesarja Lancea Armstronga. Po več kot desetletje dolgem novinarskem in tudi sodnem boju so Američanu odvzeli vseh sedem zmag na kolesarski dirki po Franciji, predvsem po zaslugi irskega novinarja, s katerim se je tudi o tem, kako vse več odkritij dopingiranih športnikov z več letno zamudo vpliva na športno novinarstvo in novinarje, pogovarjal Uroš Volk.

David Walsh, novinar Sunday Timesa, ki je razkril gotovo največjega športnega prevaranta vseh časov

V Ljubljani je prejšnji teden gostoval Irec David Walsh, novinar Sunday Timesa, ki je razkril gotovo največjega športnega prevaranta vseh časov – ameriškega kolesarja Lancea Armstronga. Po več kot desetletje dolgem novinarskem in tudi sodnem boju so Američanu odvzeli vseh sedem zmag na kolesarski dirki po Franciji, predvsem zaradi irskega novinarja, ki je kot prvi in leta 1999 celo edini vtaknil nos v Armstrongovo poštenost. V pogovoru z Urošem Volkom je govoril tudi o tem, kako odkritje dopingiranih športnikov z večletno zamudo vpliva na športno novinarstvo in novinarje.

Sicer pa lahko veliko več o tej temi preberete v knjigah L.A. Confidential, Seven Deadly Sins: My pursuit of Lance Armstrong, From Lance to Landis ali pa si ogledate leta 2015 posneti celovečerni igrani film The Program.

Uroš Volk