Namesto razpetosti med številnimi kraji je Valentina Jurinčič iskala mesto, kjer bi našla zaposlitev v farmacevtskem podjetju, obenem pa bi bila dovolj blizu tudi primerna dvorana za igranje krlinga. Po nekaj poslanih prošnjah se je kmalu preselila v Basel. Pravi, da imajo delodajalci na voljo toliko kandidatov, da si lahko privoščijo izbor najboljših ljudi, ki so najbolj motivirani. "Mislim, da je delati v takem okolju tudi nalezljivo. Ko nekdo trdo dela, vsi delajo s tem tempom.”

V Baslu lahko Valentina Jurinčič najbolje usklajuje svojo farmacevtsko poklicno pot in športne interese

Po letih igranja krlinga v dvoranah po Sloveniji, Avstriji in na Slovaškem se je Valentina Jurinčič odločila poiskati način za manj naporno ukvarjanje s športom. Namesto razpetosti med številnimi kraji je iskala mesto, kjer bi našla zaposlitev v farmacevtskem podjetju, obenem pa bi bila dovolj blizu tudi primerna dvorana za igranje krlinga. Po nekaj poslanih prošnjah se je kmalu preselila v Basel.

Zadovoljna je, da jim delodajalec v sklopu kampusa ponuja uporabo bazena in fitnesa, zunaj službenih poslopij se lahko brezplačno udeležuje organizirane košarke, odbojke in nogometa, zaposleni pa imajo na voljo tudi jezikovne tečaje za lažjo integracijo.

“Službo vsi jemljejo zelo resno, tukaj ni prostora za nedelo ali za priti skozi na lahek način. Če imaš tukaj službo, veš, kaj se pričakuje od tebe, in veš, da to moraš narediti, druge možnosti ni. Na voljo imajo toliko kandidatov, da si lahko privoščijo izbor najboljših ljudi, ki so najbolj motivirani in mislim, da je delati v takem okolju tudi nalezljivo. Ko nekdo trdo dela, vsi delajo s tem tempom.”

Anja Hlača Ferjančič