Kanadčan Joël Gagnon je svojo zasebno zbirko namiznih družabnih iger preselil v gostinski lokal. Ugotovil je, da se ljudje ob igranju zabavajo, tam zadržijo dlje časa in več tudi zapravijo. Pravi, da so najbolj priljubljene še vedno družinske oziroma igre za več igralcev, denimo Catan, Risk, Scrabble in Monopoly. "Ena od namiznih družabnih iger, ki bo zaznamovala naslednja leta, pa je Code Names. Zelo priljubljena vohunska igra s Češke."

V zadnjih dveh letih se je vrednost globalnega trga namiznih družabnih iger povečala za več kot dvajset odstotkov

Kanadčan Joël Gagnon je svojo zasebno zbirko namiznih družabnih iger preselil v gostinski lokal. Ugotovil je, da se ljudje ob igranju zabavajo, tam zadržijo dlje časa in več tudi zapravijo. Pravi, da so najbolj priljubljene še vedno družinske oziroma igre za več igralcev, denimo Catan, Risk, Scrabble in Monopoly. “Ena od namiznih družabnih iger, ki bo zaznamovala naslednja leta, pa je Code Names. Zelo priljubljena vohunska igra s Češke.”

“Pred desetimi leti so bili največji ponudniki in ustvarjalci Nemci, od tam so prihajale vse inovacije. Vmes so se zelo razvili Francozi, pomembni pa so tudi Američani, ki sodelujejo z večjimi znamkami, na primer Star Wars, Lord of The Rings in z drugimi franšizami.”

V gostinskem lokalu se gosti zadržijo povprečno tri ure, namen lastnikov pa je spodbujati interakcijo med ljudmi: “Želimo, da ljudje pozabijo na telefone, prenosnike, na vse ostalo in se skupaj zabavajo.” Gosti lahko izbirajo med 1500 namiznimi igrami, pravila pa jim razložijo animatorji.

V finančni komentar se je oglasil Izidor Jerman, vodja oddelka upravljanja delniških in drugih naložb Alta Skladi D. D.

Uršula Zaletelj