Ime tedna je postal Drago Mislej – Mef, tekstopisec, kantavtor in novinar, ki s smislom za mediteransko improvizacijo ustvarja že več kot 40 let. Je letošnji prejemnik nagrade Franeta Milčinskega Ježka, ki jo RTV Slovenija podeljuje za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire.

Ime tedna je Drago Mislej – Mef, letošnji prejemnik Ježkove nagrade za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire

Ime tedna je postal Drago Mislej – Mef, tekstopisec, kantavtor in novinar, ki s smislom za mediteransko improvizacijo ustvarja že več kot 40 let. Je letošnji prejemnik nagrade Franeta Milčinskega – Ježka, ki jo RTV Slovenija podeljuje za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire. "Nikoli mi še ni toliko ljudi iskreno čestitalo, kot ob prejemu Ježkove nagrade. Zdaj sem pa še jaz ponosen."

"Dovolj sem star, da sem Ježka poznal. Še danes znam nekatere njegove izreke na pamet."

Napisal je toliko besedil, da včasih ni več prepričan, katero je njegovo. "Ko napišeš toliko pesmi, se ti kakšne fraze že nehote ponavljajo. Včasih sploh ne vem, če sem pesem napisal jaz ali ne."

"Razkril bom skrivnost - napisal sem besedilo Heleni Blagne. Najprej sem iskal izgovor za "ne", potem pa sem ga napisal."

Kandidata sta bila tudi:

Rožle Bregar, direktor fotografije filma Zadnji ledeni lovci. Dokumentarec, ki pripoveduje zgodbo o izginjajoči kulturi Inuitov na vzhodni Grenlandiji, je na Festivalu evropskega in mediteranskega filma v Piranu prejel nagrado za najboljšo fotografijo.

Anže Albreht, prostovoljni gasilec, ki je pred tremi leti sprožil kampanjo za reševalni pas na slovenskih avtocestah. S širšo podporo je pomagal pri zakonski ureditvi formiranja reševalnega pasu, ki se zdaj s spremembo zakonodaje širi za vsaj dva metra.

Glasujem za ime tedna ...

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Rok Kužel