Novosti iz sveta glasbe.

Postal je petkrat platinast in je tako tretji najbolj prodajani single v Veliki Britaniji

Ed Sheeran je svoj single Shape Of You, ki ga je  izdal januarja letos, prodal v več kot trimilijonski nakladi in tako na platoformi Spotify premagal Drakovo pesem One Dance, single pa je v Veliki Britaniji postal petkrat platinast. Shape of you je tako tretji najbolj prodajani single v Veliki Britaniji, takoj za pesmima Do They Know Its Christmas Band Aida in Candle In The Wind iz leta 1997 Eltona Johna.

Liam Gallagher je pred kratkim izdal svoj prvenec z naslovom As You Were, lahko ste ga slišali v valovski Cederami, vendar je priznal, da je njegovo največje življenjsko razočaranje prav razhod njegovega banda Oasis. Dejal je tudi, da je popolnoma zadovoljen s svojo prezenco, da je vesel svoje podobe in meni, da mu gre za 45-letnika v življenju dobro. Ne bere knjig, ozadje njegovega telefona pa krasi fotografija sinov. Povedal je še, da se vsako jutro sprošča z jutranjim tekom, na svojem pogrebu pa si želi skladbe »Live Forever«.

Liam, ki si še vedno želi ponovne združitve z bratom Noelom – tudi ta ne počiva, saj s singlom Holy Mountain napoveduje novo ploščo Who Built The Moon – se s svojim prvencem že vzpenja na vrh lestvic, mi pa bomo videli, kaj bo prinesel čas oziroma ali bo zares znova združil brata Gallagher.

Neja Jerant