Oglasil se je dopisnik iz Pekinga in poročal o zaostrovanju razmer na relaciji Severna Koreja / Južna Koreja, kitajskih počitnicah in severnokorejskih hekerjih.

Iz Pekinga se je oglasil Uroš Lipušček in poročal o zaostrovanju odnosov med Korejama, kitajskih počitnicah in mrzlici pred partijskim kongresom

Na Kitajskem so se končale enotedenske počitnice. Potovalo je 600 milijonov ljudi, od tega šest milijonov v tujino, imeli so 700 milijonov nočitev in zapravili 90 milijard dolarjev.

“V zadnjih dneh so bile ceste in prometnice popolnoma blokirane, zato so začeli razpravo o krajšanju počitnic, saj je bila država praktično paralizirana.” Uroš Lipušček.

Sicer je v Pekingu vse v znamenju bližnjega partijskega kongresa, na katerem bodo izvolili najvišje kitajsko vodstvo, predvsem sedemčlanski izvršni komite politbiroja, ki vodi Kitajsko.

Severnokorejski hekerji naj bi že lani pridobili podatke o napadu OPLAN 5015. V njem so vse podrobnosti preventivnega napada ZDA in Južne Koreje na Severno Korejo, vključno z zelo natančnim načrtom atentata na Kim Jong Una.

“Peking si ne želi zloma režima v Pjongjangu, saj bi to pomenilo predajo Severne Koreje Američanom.”

Damjan Zorc