Dopisnica iz Londona Nina Kojima je spregovorila o novih posledicah brexita, aferi Harvey Weinstein in o spoznanstvu s teniško legendo Billie Jean King.

S teniško legendo Billie Jean King se je spoznala dopisnica iz Londona Nina Kojima

Gospodarske napovedi – podobno kot zadnje gospodarske raziskave – na otoku niso najbolj rožnate. Vse to je seveda povzročil brexit, ki je v Londonu že vse od referenduma kamen spotike.

“Stopnja inflacije v Veliki Britaniji je od aprila še narasla in je najvišja v zadnjih petih letih.” Nina Kojima

Igralec Harvey Weinstein je bil še enkrat več obtožen posilstva. V Londonu mu grozi zaporna kazen, vendar je glede na njegovo starost težko pričakovati, da bo kdaj resnično za rešetkami.

Ena najboljših tenisačic vseh časov, saj je osvojila 12 posamičnih turnirjev za Grand Slam, Billie Jean King, se je te dni mudila na premieri filma Bitka spolov, posnetega po njeni resnični zgodbi. Kot borka proti seksizmu v športu in družbi je po opazkah o neprimernosti žensk v športu leta 1973 namreč sprejela dvoboj in premagala Bobbyja Riggsa.  Z njo se je spoznala Nina Kojima.

“Ljubim vašo državo, tako je lepa. Večkrat sem jo že obiskala in bi se z veseljem spet vrnila,”  Billie Jean King o Sloveniji.

Damjan Zorc