Naveličana rutine se je Špela Buh Zupančič z družino pred štirimi leti odpravila na Kanarske otoke. Prostočasne dejavnosti sta s partnerjem nenačrtovano nadgradila v posel. V šoli vodnih dejavnosti namreč učita jadranje na deski, deskanje z zmajem in supanje. Bizu jima je otoški način življenja, ko od domačinov večkrat slišita: “Če ne gre za življenje in smrt, lahko počaka do jutri.”

Naveličana rutine se je Špela Buh Zupančič z družino preselila na Kanarske otoke in odprla šolo vodnih športov

Pred štirimi leti so se z družino odpravili na čim bolj doživet dopust. Prostočasne dejavnosti pa sta Špela Buh Zupančič in njen partner nenačrtovano nadgradila v posel. V šoli vodnih dejavnosti namreč učita deskanje, deskanje z zmajem in supanje. Prostega časa imata še vedno dovolj, blizu pa jima je tudi otoški način življenja.

“Če se v Španiji ali drugje po Evropi ves čas vozi v peti, šesti prestavi, če je vse v naglici in dan nima dovolj ur, je tukaj vse bolj počasi. Nikogar ne smeš siliti, naj nekaj naredi, ker bo imelo to povsem nasprotni učinek. Moraš počakati in se navaditi tega otoškega ritma. To je bilo zame na začetku zelo težko, saj sem prej delala v korporaciji in mi je bilo nepojmljivo, da mi lahko nekdo reče, počakaj, saj ne gori voda, bomo jutri.”

Otok Lanzarote je sicer znan tudi kot otok večne pomladi. Temperature čez dan vseskozi dosegajo 28 stopinj, temperatura morja pa tudi pozimi ne pade pod 18 stopinj. Tudi zato si je z družino otok izbrala za svoj novi dom.

Tadej Košmrlj