Režiser in scenarist Marko Naberšnik je bil sopotnik v sredinem popoldnevu.

Marko Naberšnik je režiser številnih slovenskih filmov, nazadnje je predstavil film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet

Slovenski režiser in scenarist Marko Naberšnik je avtor številnih filmov, nazadnje se je na Festivalu slovenskega filma predstavil s filmom Slovenija, Avstralija in jutri ves svet. Pravi, da je sčasoma tehnika postala tako dostopna, da lahko s fotoaparatom narediš dostojen profesionalni izdelek, pokomentiral je tudi prenos tekem evropskega prvenstva v košarki.

“Televizijski prenosi košarkarskih tekem so bili na vrhunski ravni. Kamere so bile izvrstno postavljene. Tudi to opazim.”

O primerjavi med športom in življenjem pa: “V športu veš, kdo je tvoj nasprotnik, v življenju pa obstaja dvoličnost.” Marko Naberšnik je avtor številnih slovenskih filmov, med njimi so Petelinji zajtrk, Šanghaj in Gozdovi so še vedno zeleni.

“Ko narediš prvi film, je idej vse več. Že zdaj jih imam toliko, da vem, da jih ne bom mogel uresničiti.”

Veliko filmov prinese tudi veliko premier, ki pa jih Marko Naberšnik ne prenese ravno najbolje: “Ob premieri se počutim kar nekako otožnega. Takrat je šel film že iz mojih rok, šel je od doma.”

Danila Hradil Kuplen