Pri Adamu Harveyu lahko kupite neuporabne reči, kot je denimo termo-burka, ali pa žepni motilec mobilnih signalov. Lahko si privoščite tudi komplet lasulj in ličil, s katerimi se namažete do neprepoznavnosti. Seveda Adam s tem ne išče morebitnih tržnih niš in potencialnih prodajnih uspešnic, gre za njegove umetniške projekte, s katerimi opozarja na pomen naše zasebnosti. Za svoj največji dosežek sicer Adam šteje to, da gre njegovo delo zelo na živce Pentagonu in ameriški Centralni obveščevalni agenciji.

Adam Harvey se ukvarja z "varovanjem osebnosti"

Pri berlinsko-ameriškem umetniku Adamu Harveyju lahko kupite neuporabne reči, kot je denimo termo burka, ali pa žepni motilec mobilnih signalov. Lahko si privoščite tudi komplet lasulj in ličil, s katerimi se namažete do neprepoznavnosti. Seveda Adam s tem ne išče morebitnih tržnih niš in prodajnih uspešnic, gre za njegove umetniške projekte, s katerimi opozarja na pomen naše zasebnosti. Za svoj največji dosežek sicer Adam šteje to, da gre njegovo delo zelo na živce Pentagonu in ameriški Centralni obveščevalni agenciji.

“Prvič sem postal pozoren na to, ko je Pentagon tvitnil nekaj o enem od mojih projektov. Potem se je to še nekajkrat ponovilo. Moji projekti so sicer na prvi pogled videti kot neko »fancy« afnanje, a ljudje, ki se ukvarjajo z zbirkami podatkov (denimo vojska), jih jemljejo zelo resno. Gre seveda v prvi vrsti za umetniške projekte, ampak hkrati so za ljudi, ki jih te reči zanimajo, to lahko zelo uporabni predmeti.”

Tadej Košmrlj