"Na tekmovanju si precej nesrečen, če se ti poškoduje model, v katerega si vložil veliko dela." - Anton Šijanec

Za novo ime tedna ste izbrali Antona Šijanca, ki je vodil slovensko reprezentanco raketnih modelarjev; ta je na evropskem prvenstvu na Poljskem dokazala, da ostaja v svetovnem vrhu. V mladinski in članski konkurenci so skupaj osvojili šest medalj, od tega kar dva naslova evropskih prvakov.

"Naš majhen šport ni tako izpostavljen kot drugi. Zato se trudimo drugače."

Nekoč je bila tehnična kultura bolj popularna. "Zdaj se trudimo tako, da okužimo čim več mladih v šolskih krožkih. Trudimo se, da mladih ne učimo samo modelirati, ampak tudi tekmovati in se na tekmovanjih družiti z drugimi."

Glasuj za ime tedna!

Rezultati

Kandidata sta še bila:

- Boris A. Novak, pesnik, ki je za epos Vrata nepovrata, mojstrski unikum v moderni slovenski književnosti, s katerim je ustvaril "dantejevsko sintezo" pekla in nebes modernega časa, prejel Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko.

- Mihael Žgank, judoist, ki je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti v kategoriji do 90 kilogramov osvojil srebrno medaljo in tako postal prvi Slovenec z odličjem s svetovnega prvenstva v judu.

Spet izbiramo ime tedna. Kandidati so trije, možnosti za glasovanje pa naslednje: glasujete lahko v spletni anketi, pokličete v studio ali pošljete SMS. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Gašper Andrinek