Ime tedna je postal Lojze Klančišar, vodja enote reševalnih psov Kinološkega društva Zagorje, pri katerem so to poletje organizirali že 24. mednarodni tabor reševalnih psov. 230 udeležencev iz 13 držav se je na nekaj deset prizoriščih od opuščenih rudniških rovov do propadajočih industrijskih objektih po Zasavju usposabljalo za iskanje pogrešanih in reševanje zasutih pod ruševinami. 

Ime tedna je postal Lojze Klančišar, vodja enote reševalnih psov Kinološkega društva Zagorje

Ime tedna je postal Lojze Klančišar, vodja enote reševalnih psov Kinološkega društva Zagorje, pri katerem so to poletje organizirali že 24. mednarodni tabor reševalnih psov. 230 udeležencev iz 13 držav se je na nekaj deset prizoriščih od opuščenih rudniških rovov do propadajočih industrijskih objektih po Zasavju usposabljalo za iskanje pogrešanih in reševanje zasutih pod ruševinami. "Posegamo v sam svetovni vrh. Zaradi naše odprtosti in strokovnosti se tudi reševalci iz tujine udeležujejo naših taborov."

"Opuščeni objekti so veliko bolj primerni za vaje kot poligoni z umetnimi ruševinami. Bolje simulirajo resnično nesrečo."

V Sloveniji imamo 250 izurjenih vodnikov reševalnih psov, dobra polovica je žensk. "Posamezne pasme niso bolj primerne za reševalne pse. To je veljalo včasih. Pes mora biti le močno motiviran."

Kandidata sta bila tudi:

Darko Milanič, trener NK Maribor, ki je dosegel največji uspeh trenerske kariere. Po petih naslovih državnega prvaka in štirih pokalnih lovorikah je tudi na odločilni tekmi proti Izraelcem v Ljudskem vrtu zasnoval odlično taktiko in z zmago Maribor popeljal v skupinski del lige prvakov, tretjič v klubski zgodovini.

Dean Lah, arhitekt iz projektantske hiše Enota, ki je zasnoval obnovitev dotrajane velenjske promenade. Od obnove leta 2014 je bil ta projekt nagrajen s številnimi priznanji; pred dnevi so ga izbrali za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja na mednarodnem arhitekturnem tekmovanju Iconic Awards.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel