Novosti iz sveta tuje glasbe.

Letošnja podelitev MTV-jevih nagrad Video Music Awards ni bistveno odstopala od prejšnjih. Nastopi velikih zvezd z najnovejšimi uspešnicami, rahlo žaljivim humorjem in najstnikom prijaznim jezikom

Kljub temu pa se z nekaterimi bolj čustvenimi nastopi in govori niso popolnoma distancirali od dogajanja po svetu zunaj dvorane Forum v kalifornijskem Inglewoodu, kjer je potekala prireditev, vodila pa jo je 32-letna pevska zvezdnica Katy Perry.

Veliki zmagovalec večera je postal Kendrick Lamar s šestimi "vesoljčki", ki je z ognjeno izvedbo skladb “DNA” in “Humble” najbolj navdušil. Za zadnjo je dobil nagrado za najboljši spot leta, tej pa so se pridružile še nagrade za najboljši Hip hop video, umetniško režijo, vizualne učinke, režijo in fotografijo. Izmuznila se mu je druga najpomembnejša nagrada večera, najboljši izvajalec leta je postal Britanec Ed Sheeran.

Nagrajeni novinec je Khalid, pop zmagovalci so postali Fifth Harmony v sodelovanju z Gucci Manom in skladbo Down, nagrada best dance oziroma najboljši videospot v kategoriji plesne glasbe pa je šel v roke Zedda in Alessie Cara za njuno skladbo Stay. Med rokerji so vrh zasedli Twenty One Pilots s skladbo “Heavydirtysoul”.

Nagrada za najboljše sodelovanje je šla v roke Zayna in Taylor Swift za skladbo I Don’t Wanna Live Forever. Čeprav se zvezdnica prireditve videonagrad MTV ni udeležila, pa si je prisotnost zagotovila s premierno predstavitvijo svojega novega spota za prvo pesem po treh letih “Look what you made me do”.

Velika čast je doletela pevko Pink, tudi ona je navdušila s svojim nastopom, ki je dobila najprestižnejšo nagrado večera Michael Jackson Video Vanguard Award in pomeni nagrado za življenjsko delo. Opomnila je na preseganje ovir z zavračanjem skladnosti s socialnimi pričakovanji. Dejala je: "Ne spreminjajmo se. Pomagajmo drugim, da se spremenijo tako, da bodo lahko videli več vrst lepote."

Val 202