Novosti iz sveta tuje glasbe.

Jessie J, Miley Cyrus in P!nk so napovedale nove albume

Ponoči so podelili nagrade Teen choice televizijske mreže Fox! Za najboljšo pevko so tako razglasili Ariano Grande, pevca Harryja Stylsa. Najboljša pesem je postala Bieberjeva različica Despacita, med novimi izvajalci pa se je na vrh uvrstil Chance the Rapper. Najboljša rnb, hip hop izvajalka je Beyonce, med rock skladbami pa je bila zmagovalna pesem Believer zasedbe Imagine dragons. Tako imenovano nagrado visionary je za svoj uspeh v pop glasbi prejel Bruno Mars, še malce večja čast pa je doletela Miley Cyrus, v njene roke je šla ultimativna nagrada – za desetletno prejemanje nagrad teen choice, do letos jih je namreč prejela kar 18! Pevka se na veliko žalost oboževalcev prireditve zaradi prenatrpanega urnika žal ni udeležila, znano pa je, da pripravlja nov album, ki naj bi izšel 29. septembra.

Novi album pa je s singlom What About Us napovedala tudi pevka P!nk. Po rojstvu sina si je vzela čas za družino, zdaj pa komaj čaka izzid svoje težko pričakovane plošče z naslovom Beautiful Trauma, ki bo izšla 13. oktobra, na njej pa bo trinajst novih pesmi. Za razliko od Miley pevka ob ustvarjanju albuma sodeluje s številnimi avtorji besedil in producenti.

Novo skladbo Real Deal pa ima tudi Jessie J. Pevka je za revijo Forbes povedala, da še vedno piše in ustvarja ploščo, da jo čaka še kar nekaj dela, prav tako ne ve, kakšen bo njen končni izdelek: “Tako zelo sem vpletena in zelo osebno je. Imam enega producenta in je skoraj tako kot bi bila na terapiji, ki jo spremlja melodija,” pravi in dodaja, da jo ta album na nek način spominja na njenega prvega, prav tako pa ji je malce hudo za svoje zveste oboževalce, ker morajo na nov izdelek čakati že tako dolgo, a je prepričana, da se bo ob izidu obrestovalo.

Neja Jerant