Naslednji teden, natančno 8. septembra, se vrača podkast Številke, format oddaje bo v 4. sezoni precej drugačen. Voditelj oddaje Slavko Jerič se o spremembah pogovarja z Matejem Praprotnikom.

Po zmagi nad Poljaki so igralci povedali tudi to, da bodo Rusom vrnili za poraz v skupini

Slovenski odbojkarji so včeraj s 3 : 0 odpravili Poljake in se uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva. Slovenci si tako kot na zadnjem prvenstvu želijo medaljo, danes se bodo pomerili z znanimi in zahtevnimi tekmeci Rusi. Ob šokiranih gostiteljih Poljakih so včeraj prvenstvo zelo nepričakovano končali tudi branilci naslova Francozi, ki so jih izločili Čehi!

Ob šokiranih gostiteljih Poljakih so včeraj prvenstvo zelo nepričakovano končali tudi branilci naslova Francozi, ki so jih izločili Čehi!

Slovenske odbojkarje je pred včerajšnjo tekmo že marsikdo kam poslal. Spletni komentatorji po porazu z Bolgari, pa tudi selektor v garderobi, včeraj pa so jih poljski organizatorji poslali kar domov. V hotelu menda zanje ni bilo več prostora. Pa so tudi Poljaki spoznali, da se s Slovenci ne gre šaliti. Slovenska reprezentanca se je po zmagi glasno veselila v dvorani Tauron Arena, ki se je ekspresno izpraznila. Slovenski odbojkarji so bili včeraj prepričljivo boljši od svetovnih prvakov, ki so zbrali le dvakrat 21 in 19 točk. S servisom so tekmece spravljali v težave, dosegli so 11 blokov, Poljaki le 7, slovenski napadalni učinek je bil 54-odstoten, poljski bistveno nižji. V slovenski ekipi sta po 13 točk dosegla Alena: Šket in Pajenk, zadnji je blestel v bloku in na začetnem udarcu ter bil z naskokom najboljši posameznik tekme.

S servisom so tekmece spravljali v težave, dosegli so 11 blokov, Poljaki le 7, slovenski napadalni učinek je bil 54-odstoten, poljski bistveno nižji.

Štajerski odbojkar se že vrsto let seli po vsej Evropi. Igral je v Italiji, na Poljskem, v zadnjih sezonah tudi v Turčiji, po letošnji sezoni pa se vrača v Verono, kjer je začel svojo mednarodno pot. Življenjsko sopotnico je našel v Srbiji, kjer si je ustvaril dom. V začetkih je veljal za temperamentnega mladeniča, ki je težko skrival jezo, v zadnjih letih pa z izkušnjami in leti pridobil mirnost, s katero še toliko bolj do izraza pridejo njegove fizične lastnosti. Na Poljskem blesti, tako kot je tudi že v klubskem dresu Jastrzebskega, včeraj pa je končal zadnjo točko za slovensko rajanje.
Tako kot vsi odbojkarji rad tudi kaj dobrega poje, navsezadnje slovenski selektor večkrat nagajivo pripomni, da če bi Slovenci tako igrali, kot jedo, bi bili svetovni prvaki, in včeraj so prikazali igro, vredno najboljših reprezentanc.

Na Poljskem blesti, tako kot je tudi že v klubskem dresu Jastrzebskega, včeraj pa je končal zadnjo točko za slovensko rajanje.

Edini v reprezentanci nosi zares kratko pričesko, ne sodi med najbolj zgovorne med novinarji, a v letošnji sezoni je že od začetka reprezentančne akcije najbolj zgovoren med slovenskimi odbojkarji na igrišču. Igralci so torej svoje povedali in med drugim so na tem prvenstvu povedali tudi to, da bodo Rusom vrnili za poraz v skupini. Danes popoldne imajo priložnost. Slovenski selektor Slobodan Kovač pa dodaja, da reprezentance po zmagi ni zajela evforija, saj so cilji bistveno višji, kot je zmagovati v tekmi za četrtfinale. “To bi moralo biti normalo, saj smo zelo kakovostni. Ko igramo resno, lahko zmagamo, to smo dokazali že na pripravljalnih tekmah z njimi. Lahko igramo in polna dvorana nam je dala motivacijo. Ves čas sem to skušal obrniti na šalo, ampak res mi je pomembno, da sem prebudil slo po zmagi v igralcih.”

Zdaj ko so slovenski odbojkarji spet lačni zmag, bodo zagotovo zelo nevarni.

Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak