Kako je biti Valerija? Valerija je sodobna, emancipirana ženska, ki ve, kaj hoče. Stara je 45 let in verjame, da je rojena pod srečno zvezdo. Sicer pa rojena v znamenju tehtnice, vendar meni, da karakterno bolj ustreza škorpijonu. Horoskopom ne verjame. S svojo službo je zadovoljna, do pokoja pa bi rada poskusila še kaj drugega, kar bi jo zares osrečilo. Zgodbo sta začela ustvarjati dva improvizatorja - Eva Nanut in Žan Sterle.

V predzadnjem delu se je Valerijin "bivši" vrnil iz zapora in napadel Valerijinega zdajšnjega fanta. Valerija je Bogdana ujela, ga zbila na tla in ga v detektivsko-policijski maniri onesposobila

Valerija je sodobna, emancipirana ženska, ki ve, kaj hoče. Za politiko se ne zanima kaj preveč. Pravi, da je “to vse itak samo en velik šov” in “da si itak vsi isti”. Kljub temu redno hodi na volitve. Ker to dojema kot svojo državljansko dolžnost, pa tudi zato, da ne bi slučajno zmagal tisti, ki ga res ne mara. Če bi po vsej sili morala izbrati politično pripadnost, bi se označila za okoljsko ozaveščeno, zmerno konservativko 21-ega stoletja. Valerija ni vegetarijanka, ampak ima živali zelo rada. Vse razen mačk, golobov, kač, legvanov, kameleonov, pajkov, komarjev, drugih čudnih žuželk in morskih ježkov.

Četrti del ustvarjata improvizatorja Eva Nanut in Žan Sterle.

“Bivši” se je vrnil iz zapora in napadel Valerijinega zdajšnjega fanta. Naša protagonsitka je Bogdana ujela, ga zbila na tla in ga v detektivsko-policijski maniri onesposobila. S fantom Marjanom in sinom Pepetom Marjanom zdaj spet živijo v miru.

 

Katja Černela, Maj Valerij