Kako je biti Valerija? Valerija je sodobna, emancipirana ženska, ki ve, kaj hoče. Stara je 45 let in verjame, da je rojena pod srečno zvezdo. Sicer pa rojena v znamenju tehtnice, vendar meni, da karakterno bolj ustreza škorpijonu. Horoskopom ne verjame. S svojo službo je zadovoljna, do pokoja pa bi rada poskusila še kaj drugega, kar bi jo zares osrečilo. Zgodbo sta začela ustvarjati dva improvizatorja - Katja Brezovar in Kristjan Kolar.

Valerija je sina Pepeta Marjana obvarovala pred zloveščim glutenom, ga naučila vrtnarjenja, partnerju Marjanu pa priskrbela službo na visokem položaju.

V tretji epizodi je Valerija sina Pepeta Marjana obvarovala pred zloveščim glutenom, ga naučila vrtnarjenja, partnerju Marjanu pa priskrbela službo na visokem položaju

Kako je biti Valerija? Valerija je sodobna, emancipirana ženska, ki ve, kaj hoče. Prosti čas najraje preživlja v naravi, ob vikendih pa je najpogosteje kar doma. Prepričana je, da je v njenem kraju totalno preveč trgovin in ogromnih asfaltiranih parkirišč, ki uničujejo njegovo podobo. Pa tudi sicer ne hodi rada po trgovinah; raje gre parkrat na teden v trgovski center, kjer v skromnih nekaj uricah na enem mestu dobi vse, kar potrebuje. Modne smernice upošteva zmerno. Verjame, da obleka naredi človeka, ampak kolegice ob kavici pogosto opominja, da ljudi ne smemo soditi po njihovem videzu. Nikoli ne nosi japonk, ker sovraži občutek, da se ji nekaj svaljka med prsti. Tretji del ustvarjata improvizatorja – Katja Brezovar in Kristjan Kolar.

Valerija je sina Pepeta Marjana obvarovala pred zloveščim glutenom, ga naučila vrtnarjenja, partnerju Marjanu pa priskrbela službo na visokem položaju.

Katja Brezovar in Kristjan Kolar

foto: Val 202

Katja Černela, Maj Valerij