Danes - 18. avgusta - v slovensko prestolnico uradno vstopajo 20. Mladi levi. Odprtje mednarodnega festivala Mladi levi 2017 bo ob 20.00 v Centru kulture Španski borci v Mostah z mednarodno koprodukcijo skupin EnKnapGroup in Nature Theater of Oklahoma z naslovom ''Zasledovalci sreče''.
20-ti Mednarodni festival Mladi levi v organizaciji zavoda Bunker bo na različnih prizoriščih v Ljubljani potekal do 27. avgusta.

Jubilejno edicijo mednarodnega festivala zaznamuje trajnost sodelovanj

18. avgusta so v slovensko prestolnico uradno vstopili 20. Mladi levi. Letošnjo devetdnevno izdajo mednarodnega festivala zaznamuje trajnost sodelovanj. Mlade leve z mnogimi umetniki, ki bodo na festivalu nastopili, vežejo dolgoletna sodelovanja, v katerih festival podpre umetnike, ko začenjajo svojo pot in z njimi gradi partnerstva tudi takrat, ko so že uveljavljeni umetniki.

20. Mlade leve so odprli Zasledovalci sreče – mednarodna koprodukcijska uprizoritev, ki se giblje na meji med gledališčem, plesom in performansom. V letu dni trajajočem delu z EnKnapGroup – edinim slovenskim stalnim sodobnoplesnim ansamblom, ki ga umetniško vodi Iztok Kovač – sta ustvarila Kelly Copper in Pavol Liška, vodji kultne skupine Nature Theater of Oklahoma.

Jolanda Fele