Zakaj so se nekoč fantje v Savinji kopali v kopalkah, sešitih iz rdečih pionirskih rutic in kako deluje 50 let star džuboks? Odgovora dobite v Muzeju novejše zgodovine v Celju, kjer je še do 17. septembra na ogled razstava z naslovom Jeans generacija, celjska popularna kultura od kavbojk do mobitela.

Avtorja Urška Repar in Sebastjan Weber sta jo pripravila z namenom, da naredijo vpogled v celjsko pop kulturo od druge svetovne vojne do danes. Pop kultura je namreč živ organizem, ki se spreminja, giblje, prehaja in ponavlja. Na razstavo, ki ni zgodovinska, a vseeno za marsikoga precej nostalgična, smo šli tokrat v naših Kulturnicah.

Jeans generacija, Celjska popularna kultura od kavbojk do mobitela

Zakaj so se nekoč fantje v Savinji kopali v kopalkah, sešitih iz rdečih pionirskih rutic in kako deluje 50 let star džuboks? Odgovora dobite v Muzeju novejše zgodovine v Celju, kjer je še do 17. septembra na ogled razstava z naslovom Jeans generacija, celjska popularna kultura od kavbojk do mobitela.

Avtorja Urška Repar in Sebastjan Weber sta jo pripravila z namenom, da naredijo vpogled v celjsko pop kulturo od druge svetovne vojne do danes. Pop kultura je namreč živ organizem, ki se spreminja, giblje, prehaja in ponavlja. Na razstavo, ki ni zgodovinska, a vseeno za marsikoga precej nostalgična, gremo tokrat v naših Kulturnicah.

Veronika Gnezda