Šepet krošenj, prijeten vetrc in dobra družba so vsakodnevni spremljevalci poletnega dogodka Knjižnica pod krošnjami. Letos že trinajstega, pri čemer je glavna zvezda knjiga. Kulturnice smo zato posvetili branju in knjigi Američana Noaha Charneya - Slovenologija

Američan Noah Charney je predstavil knjigo Slovenologija, ki govori o Sloveniji in slovenskih navadah skozi oči tujca

Šepet krošenj, prijeten vetrc in dobra družba so vsakodnevni spremljevalci poletnega dogodka Knjižnica pod krošnjami. Na dogodku v parku Zvezda smo se pogovarjali tudi z ameriškim pisateljem Noahom Charneyjem, ki živi in dela v Sloveniji. Kot sam pravi, je zaljubljen v našo državo, njemu se zdi Slovenija najboljša država na svetu, celo tako dobra, da ji je posvetil knjigo z naslovom Slovenology – Slovenologija. In v njej se dobro spominja obreda – šrange, ki ga je moral opraviti, če se je želel poročiti s Slovenko.

“Moja prva naloga je bilo žaganje, pri katerem mi je pomagala moja poročna priča – suhljati odvetnik iz Španije. Z zarjavelo žago sva morala razsekat debel hlod. Pri tem so vaščani preizkusili še najine opazovalske veščine, saj so nama žago obrnili na glavo.”

Maja Stepančič