Ime tedna na Valu 202 je postal Primož Roglič! Slovenski kolesar je na kolesarski dirki po Franciji zmagal v 17. etapi in tako dosegel prvo slovensko etapno zmago na najuglednejšem kolesarskem tekmovanju na svetu Tour de France. Prvo mesto je osvojil v 183 kilometrov dolgi alpski etapi z vzponom na 2.642 metrov visoki cestni prelaz Galibier.

Ime tedna je postal Primož Roglič. Na kolesarski dirki po Franciji je zmagal v 17. etapi in tako dosegel prvo slovensko etapno zmago

Izbrali ste Primoža Rogliča! Slovenski kolesar je na kolesarski dirki po Franciji zmagal v 17. etapi in tako dosegel prvo slovensko etapno zmago na najuglednejšem kolesarskem tekmovanju na svetu Tour de France. Prvo mesto je osvojil v 183 kilometrov dolgi alpski etapi z vzponom na 2.642 metrov visoki cestni prelaz Galibier.

"To je bilo presenečenje. Vesel sem, da se je tako razpletlo."

Kandidata sta bila še:

Neža Finžgar, vodja projekta ReSoil, pod pokroviteljstvom katerega so razvili novo tehnologijo, ki omogoča čiščenje onesnažene zemlje brez emisij in edina na svetu omogoča učinkovito odstranjevanje svinca in težkih kovin iz zemljine. Po koncu čiščenja zemlja ostane rodovitna, čiščenje pa nima škodljivih vplivov na okolje.

Luka Marčetič, režiser, ki se je podpisal pod najbolj gledan slovenski film po osamosvojitvi Pr'Hostar. Z veliko zagnanosti, zelo majhnimi sredstvi in promocijo samo prek spleta in družabnih omrežij je skupini filmskih ustvarjalcev uspelo posneti in javno predstaviti film, ki ga je videlo rekordnih 210 tisoč gledalcev.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj ste tako prispevali tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202