V Noticah smo se odpravili v Novi Sad. Tam je na Exit festivalu tudi ekipa Vala 202, Jernej Sobočan je ocenil koncert največjih zvezd festivala The Killers.

Presenečenje festivala Exit je letos dodaten, "Nulti" dan, zvezda uvoda je bila ameriška zasedba The Killers

Rokerji iz Las Vegasa se letos vračajo na festivalske odre v Evropi in tudi na sceno. Od njihovega zadnjega albuma mineva pet let, pred nekaj tedni pa so s singlom The Man napovedali novo ploščo, ki bo predvidoma izšla še letos in prav ta komad je bil uvod v sinočnji večer na Petrovaradinski trdnjavi.

Najbolj funky izdelku Killersov do zdaj je sledil hitoidni dvojček - Somebody Told Me in Spaceman - in temelji za nepozaben večer so bili položeni.

Spremljaj ekipo Exit 202 na družabnih omrežjih Vala 202!

Odlično razpoložena četverica z Brandonom Flowersom na čelu, ki je več deset tisoč ljudi nemudoma osvojila s preprostim "bolje ikad nego nikad", je delovala kot dobro naoljen stroj.

Flowers je bil izjemno suveren in poln energije. Z lahkoto se je sprehajal skozi celotno diskografijo - od prvenca Hot Fuss do za zdaj zadnje izdaje Battle Born z letnico 2012.

Pričakovano so množico najbolj razvnele skladbe, kot sta Human ali Runaways. Največji oboževalci pa so se najbrž zelo razveselili skladbe The Way It Was, ki jo The Killers zelo redko izvajajo. Če je verjeti spletnim statistikam, smo jo v živo slišali celo prvič!

Vrhunec večera je bil dodatek, ko je kvartet, sicer brez originalnega basista Marka, a na odru okrepljen z dodatnim kitaristom in klaviaturistom, odigral ne tri, kot smo pričakovali, ampak štiri skladbe!

In z zadnjo - Mr. Brightside - prvi velik hit Killersov pred skoraj desetletjem in pol - v ekstazo spravil nabito polno prizorišče glavnega odra Petrovaradinske trdnjave.

Vrata v festivalsko poletje! Dobrodošli na @ExitFestival

V ŽIVO ? https://t.co/OHVPvt6agp ?? pic.twitter.com/efInB4ze5s

— ? Val 202 (@Val202) July 5, 2017

Jernej Sobočan, Neja Jerant