Novosti iz sveta tuje glasbe.

5. julija je čas za obisk Novega Sada, tam bo potekal štiridnevni festival Exit. Na njem bodo med drugim nastopili The Killers, Rage’n’bon man, Hardwell in Liam Gallagher.

Poletje je čas festivalov, konec tedna ste se tako lahko tudi pri nas zabavali na Festivalu urbane kulture, ki je na desetih prizoriščih v Ljubljani navduševal z dnevnimi in večernimi vsebinami! Večina dogodkov je bila brezplačnih, med 30-imi nastopajočimi pa so največ zanimanja poželi Booka Shade, Jazzanova, Roots in Session, Ichisana, Jamirko in Icon.

S superkoncertom in rekordnimi 220 tisoč ljudmi je 40 glasbenih let v svojem rojstnem kraju Modeni proslavil italjanski glasbenik Vasco Rossi.

Po pisanju italijanskih medijev je tako postavil tudi rekord zabavne glasbe, saj se še ni zgodilo, da bi en sam glasbenik prodal toliko vstopnic za koncert. Nič čudnega, saj je 65-letnik v svoji karieri prodal kar 35 milijonov plošč.

Manj sreče pa ima pevka Adele. Svoje svetovne turneje zaradi poškodbe glasilk namreč ne bo končala, kot si je zamislila. Pred seboj je imela še dva nastopa, a ju je po navodilih zdravnikov odpovedala. Na Twitterju je zapisala, da je njeno srce zlomljeno. Da bi naredila vse, da bi lahko nastopila, celo odpirala usta na posneto matrico, a to ne bi bila ona. Nihče ne odpove koncerta na Wembleyju in ta odločitev je bila za pevko ena težjih v glasbeni karieri.

Še glasbena novost, z njo je presenetil Skepta, ki je včeraj na Soundcloud naložil novo pesem z naslovom ‘Hypocrisy’. 34-letni raper sicer pravi, da se v zadnjem času ni posvetil ustvarjanju novega albuma, temveč temu, kako narediti nekaj dobrega za vse slabo, kar se dogaja na Zemlji. S tem se namreč ukvarja že, odkar pomni.  Ko je bil majhen, ga je najbolj jezilo, če je nekdo nekoga ustrahoval, in če je le lahko, je v to posegel. Tudi z glasbo.

Neja Jerant