V oddaji Na piedestal smo predstavili novi, drugi album slovensko-norveško-portugalske zasedbe Velkro z naslovom Too Lazy To Panic.
Velkro je mednarodna jazzovska zasedba, ki je nastala leta 2011. V njej ustvarjajo glasbeniki iz Slovenije, Norveške in Portugalske, ki so se spoznali med študijem na Nizozemskem. Saksofonist Boštjan Simon, kitarist Stephan Meidell in bobnar Luís Candeias so leta 2014 izdali prvenec Don't Wait For The Revolution (Clean Feed Records) – simbiotičen projekt, v katerem se povezujejo elementi rocka in elektronske glasbe, prav tako pa elementi, ki prihajajo iz ustvarjalnega jazza in proste improvizacije.
Novi, drugi album Too Lazy To Panic so Boštjan Simon (saksofon, elektronika), Stephan Meidell (kitara, bas, tolkala, elektronika) in Luis Candelas (bobni, tolkala) posneli v Lizboni in izdali januarja 2017 pri tamkajšnji založbi Clean Feed Records. ''Ustvarjanje tega albuma je bilo oboje: korak naprej in potop navznoter. Kultiviranje našega zvoka v meglicah polnega studia v Lizboni je glasbi dalo intenzivnost in namen – namestite se udobno in dajte glasbi čas,'' pravijo člani zasedbe Velkro.
Novi album bo Velkro predstavil na 58. Jazz Festivalu Ljubljana – v četrtek, 29. junija, ob 20.00.
Pred nastopom v Ljubljani smo novi album Too Lazy To Panic tria Velkro predstavili v pogovoru z njegovim članom Boštjanom Simonom v oddaji Na piedestal.

Velkro je mednarodna jazzovska zasedba, ki je nastala leta 2011. V njej ustvarjajo glasbeniki iz Slovenije, Norveške in Portugalske, ki so se spoznali med študijem na Nizozemskem. Saksofonist Boštjan Simon, kitarist Stephan Meidell in bobnar Luís Candeias so leta 2014 izdali prvenec Don’t Wait For The Revolution (Clean Feed Records) – simbiotičen projekt, v katerem se povezujejo elementi rocka in elektronske glasbe, prav tako pa elementi, ki prihajajo iz ustvarjalnega jazza in proste improvizacije.
Novi, drugi album Too Lazy To Panic so Boštjan Simon (saksofon, elektronika), Stephan Meidell (kitara, bas, tolkala, elektronika) in Luis Candeias (bobni, tolkala) posneli v Lizboni in izdali januarja 2017 pri tamkajšnji založbi Clean Feed Records. ”Ustvarjanje tega albuma je bilo oboje: korak naprej in potop navznoter. Kultiviranje našega zvoka v meglicah polnega studia v Lizboni je glasbi dalo intenzivnost in namen – namestite se udobno in dajte glasbi čas,” pravijo člani zasedbe Velkro.
Novi album bo Velkro predstavil na 58. Jazz Festivalu Ljubljana – v četrtek, 29. junija, ob 20.00.
Pred nastopom v Ljubljani smo novi album Too Lazy To Panic tria Velkro predstavili v pogovoru z njegovim članom Boštjanom Simonom v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele