V oddaji Na piedestal je duo All Strings Detached predstavil svoj drugi album There's Something Painful About The Pearls.
V zasedbi, ki je nastala aprila leta 2013, delujeta in ustvarjata Jana Beltran in Vesna Godler, uveljavljeni avtorici in vokalistki, ki s svojima glasovoma osvetljujeta resničnost, ujeto med opojne odmeve elektro-akustične kitare, električnega basa in občasno bobnov. Obe sta prej delovali v različnih glasbenih zasedbah, leta 2013 pa sta se na koncertu prvič predstavili kot duo All Strings Detached. Z njim sta se odločili združiti obzorja svojih avtorskih poetik v skupno glasbeno zgodbo.
Po odlično sprejetem prvencu Heavy Rain (ZARŠ, 2014) Jana in Vesna na drugem albumu There's Something Painful About The Pearls nadaljujeta nežne, rahločutne, a hkrati divje in brezkompromisne pripovedi.
Novi album je nastal v ljubljanskem studiu ArtSoul, posnel in zmiksal pa ga je Vlado Lešnjak, s katerim sta glasbenici sodelovali že pri prvencu. Mastering je delo Chrisa Potterja (Electric Mastering studio v Londonu). Oblikovalka vizualne podobe albuma je Nuša Stanojevič Suwa, fotograf niza petih naslovnih fotografij Sašo Rožič. Album je aprila 2017 izdala založba Radia Študent na CD-ju s petimi različicami naslovnice in v digitalni obliki.
Ekspresivno-melanholični duo All Strings Detached na albumu There's Something Painful About The Pearls z devetimi avtorskimi skladbami ustvarja čuječne prostore samote, ljubeznivosti, jeze, usode, moči, bolečine in hrepenenja. Evokativne zgodbe, prežete z življenjskimi izkušnjami, na novem albumu preobrazi v očarljive bisere.
Duo All Strings Detached bo novi album predstavil 13. junija na koncertu v hostlu Celica v Ljubljani, 6. julija na 15. na mednarodnem festivalu kratkometražnega filma Tabor Film Festival v Desiniću na Hrvaškem in 13. julija na 13. Tednu kulture na placu v Metliki.

Foto: Sašo Rožič

V duu All Strings Detached delujeta in ustvarjata Jana Beltran in Vesna Godler, uveljavljeni avtorici in vokalistki, ki s svojima glasovoma osvetljujeta resničnost, ujeto med opojne odmeve elektro-akustične kitare, električnega basa in občasno bobnov. Pisanje in snemanje skladb, nastopanje na koncertih in izdaja albuma zanju niso novost. Obe sta prej delovali v različnih glasbenih zasedbah, leta 2013 pa sta se na koncertu prvič predstavili kot duo All Strings Detached. Z njim sta se odločili združiti obzorja svojih avtorskih poetik v skupno glasbeno zgodbo.
Po odlično sprejetem prvencu Heavy Rain (ZARŠ, 2014) Jana in Vesna poslušalcem znova nesramežljivo odpirata okna svojega intimnega sveta. Na drugem albumu There’s Something Painful About The Pearls nadaljujeta nežne, rahločutne, a hkrati divje in brezkompromisne pripovedi.
Novi album je nastal v ljubljanskem studiu ArtSoul, posnel in zmiksal pa ga je Vlado Lešnjak, s katerim sta glasbenici sodelovali že pri prvencu. Mastering je delo Chrisa Potterja (Electric Mastering studio v Londonu). Oblikovalka vizualne podobe albuma je Nuša Stanojevič Suwa, fotograf niza petih naslovnih fotografij Sašo Rožič. Album je aprila 2017 izdala založba Radia Študent (ZARŠ) na CD-ju s petimi različicami naslovnice in v digitalni obliki.
Ekspresivno-melanholični duo All Strings Detached na albumu There’s Something Painful About The Pearls z devetimi avtorskimi skladbami ustvarja čuječne prostore samote, ljubeznivosti, jeze, usode, moči, bolečine in hrepenenja. Evokativne zgodbe, prežete z življenjskimi izkušnjami, na novem albumu preobrazi v očarljive bisere.
Duo All Strings Detached bo novi album predstavil 13. junija na koncertu v hostlu Celica v Ljubljani, 6. julija na 15. mednarodnem festivalu kratkometražnega filma Tabor Film Festival v Desiniću na Hrvaškem (ta bo od 6. do 9. julija) in 13. julija na 13. Tednu kulture na placu v Metliki.
All Strings Detached  je z drugim albumom There’s Something Painful About The Pearls gostoval v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele