Izbrali ste Vito Ivičič! Belokranjska oblikovalka je na tednu mode v svetovni prestolnici mode v Milanu prejela nagrado za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila. Med 600 prijavljenimi oblikovalci je prišla med finalnih 15 in s svojo kolekcijo pometla s konkurenco.

Vita Ivičič je na tednu mode v Milanu prejela nagrado za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila

Izbrali ste Vito Ivičič! Belokranjska oblikovalka je na tednu mode v svetovni prestolnici mode v Milanu prejela nagrado za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila. Med 600 prijavljenimi oblikovalci je prišla med finalnih 15 in s svojo kolekcijo pometla s konkurenco: "Že uvrstitev v finale je bila izpolnitev. Želela sem si nagrade, nisem si je pa upala pričakovati. Moj pristop je drugačen. Navdih črpam v domači Beli krajini. Okolje prenesem na oblačila, na estetiko."

"Slovenci se radi lepo oblačimo! Ampak iskreno: ne spremljam modnih trendov, imam nek svoj fokus."

Kandidata sta bila še:

Domen Pregeljc, dijak Gimnazije Vič, ki je na mednarodni olimpijadi Genius v ZDA, na katero je bilo prijavljenih 2500 projektov iz 73 držav, v kategoriji naravoslovje z raziskavo s področja nevrodegeneracije osvojil absolutno prvo mesto. Zaradi izjemnega rezultata sta mu kar dve ameriški univerzi ponudili štipendijo.

Goran Vojnović, režiser in pisatelj, ki je za svoj tretji roman Figa, prejel že tretjega kresnika, nagrado za najboljši roman leta. Figa je eden od 110 romanov, ki so izšli v preteklem letu in je Vojnovičevo najbolj kompleksno delo doslej,v katerem preplete življenjske zgodbe treh generacij.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202