Če bi vsi pekli meso, ne bi potrebovali NATA!

'Pitmaster' Jim Johnson je inštruktor združenja KCBS, največjega in najbolje organiziranega BBQ združenja v ZDA

Jim Johnson

foto: Jim Johnson BBQ

Jim Johnson iz Indiane v ZDA je vse svoje življenje prodajal tehtnice, v prostem času pa odkrival skrivnosti barbecuea, ameriškega načina prekajevanja velikih kosov mesa na nizki temperaturi. Če bi obstajal doktorat s tega področja, bi ga ‘pitmaster’ Jim Johnson zagotovo imel: 28 let je tekmoval na najrazličnejših tekmovanjih, osvojil kar 76 velikih nagrad. Danes je predvsem ambasador kanzaškega načina priprave BBQ in z ekipo prijateljev iz združenja KCBQ po svetu širi vedenje in  znanje ‘low and slow’ pečenja in prekajevanja mesa. Pred kratkim je bil prvič v Sloveniji. Slovenija ga je čisto prevzela in slovenske navdušence je učil skrivnosti pravega ameriškega barbecuea.

“Na vsakem koraku se vidi, da ste Slovenci perfekcionisti, kar je zelo pomembno tudi za BBQ. Komaj čakamo, da se vrnemo.”