Mnogo otrok iz socialno ogroženih družin potrebuje vaše prispevke, da bodo tudi oni lahko jeseni svojim vrstnikom povedali, kako je bilo na morju.

Letovanja so za nekatere otroke edini pobeg od razmer doma in možnost, da bodo tudi oni jeseni svojim vrstnikom povedali, kako je bilo na morju

“V sobi sem še nekako zadrževala jok, potem pa sem morala ven in dati čustva iz sebe. Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako jokala kot takrat. Bila sem presunjena, komaj sem dojela, iz kakšnega okolja ti otroci pravzaprav prihajajo. Ko sem se umirila in se vrnila mednje, so me punce v krogu objele in se zahvaljevale, da česa tako lepega še nihče ni nikoli storil zanje: pa je šlo samo za to, da so dobile nekaj novih oblačil in vsaka še eno plišasto igračko, s katerimi so bile potem povsem neločljive in so jih nosile povsod, na plažo, na kosilo, zobe so si umivale v njihovem spremstvu.”

#ZdajSeVrti

“Ne le nova oblačila, otroke nepopisno razveseljujejo higienski pripomočki.”#Botrstvo

— Val 202 (@Val202) June 19, 2017

“To je bil zame šok, res me je pretreslo, da otroci nimajo tako osnovnih stvari in jim nova oblekica toliko pomeni,” je povedala Petra, ki je bila lani kot mlada študentka prvič spremljevalka otrok na letovanjih.

#ZdajSeVrti

Letovanja so za nekatere otroke edini pobeg od razmer doma in možnost, da bodo tudi oni jeseni povedali, kako je bilo na morju.

— Val 202 (@Val202) June 19, 2017

Z vrstnikom Rokom, ki je bil spremljevalec skupine dečkov, ju je revščina, iz katere otroci prihajajo, močno pretresla.

Ključna beseda BOTER5 na 1919 pomeni darovanih 5 evrov, ki bodo v celoti namenjeni za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Informacije za morebitne večje donacije so tukaj:

Podatki za UPN

Val 202