Če si zamudil dogodke, si poglej videoposnetke

Zadnja velika obletnica – pred petdesetko! Val 202 je živ dokaz, kako radio-aktiven je lahko 45-letnik, ki mu kriza srednjih let ne pride do živega. Vseskozi se je spreminjal, izkušnjam navkljub se mu danes ni nerodno postaviti pred kateri koli evropski javni radijski program, se pokazati na videu, se igrati in debatirati na omrežjih. Skratka je tam, kjer ga želite in pričakujete. Vseskozi med dobro glasbo, na vseh pomembnejših športnih prizoriščih, ni mu vseeno, kam gre naša družba, in bolj kot kdaj koli gleda naprej. Ne podcenjuje vaših ušes, predvsem pa ne tistega, kar je med njimi. Val 202, vse najboljše že 45 let!

12. 6. Velenje, eMCe plac, koncert: Emkej, Mirko in Mrigo & Ghet

Carski praženec, začinjen s kroniko betona in velenjskega vsakdana. Trije domači MC-ji niso novinci, a skoraj vsak dan naredijo nekaj novega. Raznovrstnost glasbene ponudbe Vala 202 z liriko opazovalcev urbanega danes. Poskusi razumeti. Emkej, Mrigo & Ghet ter Mirko.

13. 6. Radio Slovenija: Miha Šalehar – Toplovod pred občinstvom

Če je to, kar človeka okupira večino budnega časa, življenje, bo Toplovod 45 poiskal njegov smisel. Pomagali mu bodo luterantska duhovnica Jana Kerčmar Džuban; človek, ki skrbi da kupujete, oglaševalec Aljoša Bagola; in Arne Hodalič, fotograf, ki je videl, kam potuje kanalizacija zahoda. Se vidimo v torek ob 20h v studiu 26.

14. 6. Cerkno, Pr’ Gabrijelu, koncert: Sandra Erpe, Lamai in Mojca

Ne gre za kvote, ne gre za enakost, za glasbo gre. Profesorica kitare, kantavtorica, zaljubljena v džez, in prvi glas zasanjanega novega dolenjskega vala. Mojca, Sandra Erpe in Lamai, tri kitare, trije glasovi, ena zgodba.

15. 6. Ljubljana, Cafe Mafija: Nikola Tesla – Frekvenca X pred občinstvom in nastop dua Silence – FB dogodek

Izumitelj, mislec, genij. Razmišljamo o življenju Nikole Tesle, spoznavamo njegove izume in manj znane futuristične zamisli. Nesojenemu očetu radia posvečamo slavnostno oddajo Frekvenca X ob 45-letnici Vala 202. Razpravljavci: Janez Dovč, fizik in glasbenik; Andrej Detela, inovator in poznavalec Teslovega življenja in dela; Rade Šerbedžija, filmski in gledališki Nikola Tesla ter duo Silence s skladbo Electricity.

16. 6. Radio Slovenija: HEJ, DJ! special

V praznični oddaji Hej, DJ! bomo namesto med dvema didžejema izbirali med štirimi, srečnimi poraženci. 16. junija ob 20.00 na Facebook live glasovanju odločate, kdo bo sesul koga. Klasična didžejska bitka, na 45. rojstni dan Vala 202, bo okronana s še bolj noro muziko, krono pa že nosita voditeljici Maja in Uršula.

18. 6. Novo mesto, koncert: Dan D in Luto

Dan D bodo v svojem drugem domu, prostoru za vaje, pred najzvestejšimi oboževalci in poslušalci Vala 202 ekskluzivno zaigrali še neslišane nove skladbe, zraven pa predstavili glasbeni podmladek, na katerega stavijo – bend Luto.

Val 202